شغل ایده آل
از موقعیت شغلی تان ناراضی هستید؟ دنبال یک شغل با درآمد یا موقعیت بهتر هستید؟
انتخاب یک شغل جدید ، یعنی تغییر در یکی از بخش های مهم زندگی که روی تمام زندگی ما تاثیر گذار است . پس عجله در این کار می تواند تمام زندگی مارا تحث تاثیر قرار دهد.
از طرفی هم ترس از تغییر ، باعث می شود در شغلی باقی بمانیم که از آن راضی نیستیم ، این یعنی از بخش مهمی از زندگی خودمان راضی نیستیم !
در این مقاله یاد می گیرید که چه زمانی به تغییر شغل فکر کنید و چه مسیری را برای تغییر شغل خود انتخاب کنید.
چرا از اغلب کارهای خود انتظارات غیر واقعی داریم؟
اگر هدف شما در شغل امروزتان ، فقط کسب درآمد باشد و از آن لذتی نبرید خیلی زود در این شغل خسته می شوید و به جای اینکه روز به روز پیشرفت کنید ، پسرفت خواهید کرد
بیشتر آدم ها از شغل خود انتظاراتی غیر واقعی دارند. به عنوان مثال وقتی از آنها میخواهید که شغل ایده آل شان را توصیف کنند ، اغلب می گویند : در سال مرخصی های زیادی داشته باشم تا بیشتر بتوانم به سفر بروم یا دو برابر بیشتر از شغلی که در آن هستم درآمد داشته باشم و …
اما با داشتن چنین تصوری حتی با داشتن بهترین سابقه ی فعالیت کاری ، هیچ گاه شغلی را پیدا نخواهید کرد. از طرف دیگر نباید فقط به داشتن یک شغل خیلی معمولی با درآمد ثابت فکر کنید ، باید با یک دید درست برای پیداکردن شغل بهتر تلاش کنید.
بررسی هایی که گالپ ( آمارگر آمریکایی و بنیانگذار موسسه آماری گالپ ) در سال ۲۰۱۳ انجام داده است ، نشان می دهد حدود ۸۷ درصد مردم جهان از شغل خود ناراضی هستند و همین موضوع باعث پایین آمدن عملکرد شان می شود . این عدد نشان می دهد که ما یک مشکل اساسی در جهان داریم !
گاهی اوقات عدم رضایت ما از شغلی که داریم می تواند به خاطر نارضایتی از عواملی همچون؛ نا رضایتی از مدیر، اختلاف با همکاران، عدم رضایت از حقوق و دستمزد و … باشد.
اگر مشکل شما یکی از این موارد است و در سازمان بزرگی کار می کنید. بهتر است که به دنبال موقعیت شغلی یگری در همان سازمان باشید. به عنوان مثال اگر شما متاهل هستید، اما شغلی که در آن هستید نیازمند این باشد که مدام به مسافرت بروید، بهتر است نقش دیگری را در همان سازمان پیدا کنید که نیازی به رفتن ماموریت های بیرون شهری نداشته باشد.
در مقابل اگر عنوان شغلی خود را دوست دارید اما سازمانی که در آن کار می کنید را دوست ندارید، به دنبال همان نقش در شرکتی دیگر باشید.
با ترس هایتان رو به رو شوید
زمانی که می خواهیم شغل خود را تغییر دهیم و کار جدیدی را شروع کنیم فکر هایی مانند: من از پس این کار بر نمی آیم، حتما در این کار شکست می خورم و … به فکرمان می رسد،
که همه این افکار ناشی از ترس است، بنابراین برای تغییر شغل، در قدم اول باید بر ترس تان غلبه کنید.
جای تعجب نیست که در ابتدای راه همه چیز ترسناک به نظر برسد، چرا که قدم گذاشتن در مسیر شغلی جدید، تغییر پر از ابهام و ریسک است، پس خیلی طبیعی است که ذهن ما احساس ترس کند.
برای این که بتوانید بر ترس ها و نگرانی های خود غلبه کنید، می توانید فهرستی از چیز هایی که باعث ترس شما می شود را تهیه کنید و سپس برای هر کدام از آنها یک یا چند راه حل پیدا کنید و در همان صفحه بنویسید.
می توانید اول دلیل ترس خود را واضح بنویسید و پایان آن راه حل همان ترس را.
برای مثال :
ترس : می ترسم شغلم را تغییر دهم ، چون ممکن است چند ماه درآمدی نداشته باشم.
راه حل : تا زمانی که کار بهتری را پیدا کنم، میتوانم از پس اندازم استفاده کنم.
نوشتن ترس ها به شما کمک میکند تا راحت تر بر آنها غلبه کنید و تصمیم بهتری بگیرید. بعد از اینکه این کار را انجام دادید وقت آن است که انتخاب کنید از کجا باید تغییر خود را شروع کنید. بسیاری از افراد به اشتباه کل مسیر های خود را تغییر می دهند، در صورتی که شاید لازم به یک تغییر جزئی باشد. برای جلوگیری از این اتفاق می توانید با پرسیدن سوالاتی از خود درباره شرایط فعلی، میزان رضایت شغلی خود را بسنجید و قدم بعدی را انتخاب کنید.
به عنوان مثال می توانید از خودتان بپرسید:
– مکانی که در آن کار می کنید و افرادی که با آنها کار می کنید را چقدر دست دارید؟
– افرادی با موقعیت شغلی شما، چقدر حقوق می گیرند ( بیشتر یا کمتر از شما؟ )
– دقیقا چه چیزهایی را در محیط کاری خود دوست ندارید؟
با پاسخ دادن به این سوالات، می توانید بفهمید که باید بخشی از شغل خود را تغییر دهید؟ شرکتی که در آن مشغول به کار هستید را تغییر دهید؟ یا اینکه باید در پست شغلی دیگری شروع به فعالیت کنید.
برای تغییر شغل خود یک برنامه پنج ساله طراحی کنید
وقتی حرف از تغییر می شود، خیلی ها به فکر تغییر عادت ها در زندگی می افتند. از ترک سیگار گرفته تا کاهش وزن و حتی ترک کردن عادت هایی مثل ناخن خوردن.
ولی هنگامی که شروع به تغییر می کنند بعد از مدت کوتاهی به رفتار های گذشتهی خود ادامه می دهند. این نشان دهنده ی این نیست که تغییر غیر ممکن است، فقط بیانگر این است که به هدف کوتاه مدت و بلند مدت نیاز داریم. بنابراین اگر دقیقا بدانید چه تغییری را می خواهید ایجاد کنید، می توانید برای آینده ی دور و نزدیک خود برنامه ریزی کنید.
برای برنامه ریزی می توانید روی یک صفحه کاغذ سه ستون عمودی بکشید و آنها را به ترتیب سال اول، سال سوم و سال پنجم نام گذاری کنید. سپس در هر ستون شغل ایده آل خود را مطابق با هر یک از سال هایی که مدنظرتان است بنویسید. سپس سه ستون افقی بکشید و حقوق دلخواه، مهارت یا تحصیلات مورد نیاز آن شغل را در جدول اضافه کنید ( می توانید این موارد را بیشتر کنید و نیاز های دیگر را هم بنویسید ).
این تکنیک باعث می شود تا شما اهداف خود را بر روی کاغذ بیاورید و راحت تر بتوانید به اهدافتان برسید، این کار همچنین به کاهش ترس شما کمک میکند.
نوشتن این برنامه جزئیات بسیار مشخصی را در مورد مسیری که می خواهید طی پنج سال آینده طی کنید، در اختیار شما قرار خواهد داد. بعد از این، شما می توانید یادگیری آموزش هایی را که به آنها نیاز دارید، شروع کنید و به دنبال موقعیت هایی که نیازهای شما را برآورده می کنند باشید. در این صورت شانس شما برای رسیدن به هدف بیشتر می شود.
جدول برنامه ریزی پنج ساله
سال | سال اول | سال سوم | سال پنجم |
عنوان شغلی | |||
حقوق دلخواه | |||
مهارت مورد نیاز | |||
تحصیلات مورد نیاز |
از شبکه های اجتماعی کمک بگیرید
همانطور که شرکت ها برای سودآوری باید تمام منابع خود را به کارگیرند، شما هم برای رسیدن به شغل ایده آل تان از تمم ظرفیت های موجود خود استفاده کنید. دوستان و آشنایانی که در حلقه ی ارتباطی شما قرار دارند، یکی از بهترین ظرفیت های برای تغییرات شغلی هستند. همچنین شما می توانید از کمک مخاطبین موجود در شبکه ی ارتباطی خود برای دستیابی به اهداف شغلی تان استفاده کنید.
اگر در شبکه های اجتماعی یک ارتباط سازنده کاری دارید، حتما حداقل سه بار در سال با آن فرد در تماس باشید. این تماس می تواند یک پیام ساده، ایمیل یا حتی تماس تلفنی باشد. با حفظ این ارتباط می توانید امیدوار باشید که اگر موقعیت شغلی مناسبی پیدا شد، شماهم در ذهن آن فرد به عنوان یک گزینه ی مناسب خضور داشته باشید.
ملاقات با افراد جدید برای بعضی ها می تواند نگران کننده باشد، بنابراین باید خود را از قبل آماده کنید. در اولین دیدار با پرسیدن سوالاتی مانند:
– شغل شما چیست؟
– با اینکه آیا درباره ی شرکتی که در آمد کار می کنیم چیزی شنیده اید یا نه؟
می توانید به راحتی موضوع کاری مشترکی برای صحبت پیدا کنید. هنگامی که سوالی می پرسید و شخص مقابل شما در حال پاسخ دادن است، هم زمان با گوش دادن به آنها مجددا آرامش خود را به دست بیاورید و درمورد جوابی که می خواهید بدهید، فکر کنید.
قبل از تصمیم گیری حتما تحلیل کنید
برای اینکه بفهمید چه کاری آینده دار است یا نه و یا اینکه به دردتان می خورد، روش های مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال، اگر می خواهید در شرکتی که مشغول به کار هستید شغل تان را عوض کنید، قبل از اینکه اقدام به کاری کنید می توانید از مدیر خود بخواهید تا یک روز در هفته نقش های مختلفی را امتحان کنید. یا حداقل خودتان با همکارانتان در بخش های مختلف صحبت کنید. این کار باعث می شود تا شاید بتوانید در همان شرکت به شغل دلخواه تان برسید.
اگر بخواهید در شرکت جدیدی شروع به کار کنید. مجبور هستید که یک هفته تا یک ماه به صورت آزمایشی برای آن شرکت کار کنید تا مشخص شود که شما فرد مناسبی برای استخدام هستید یا نه. این یک زمان را می توانید برای خود فرصتی طلایی در نظر بگیرید که آیا به آن کار علاقه مند هستید یا نه و در صورتی که به آن کار علاقه داشتید تمام سعی و تلاش خود را بکنید تا آن شغل را برای خودتان کنید. همچنین قبل از این که شغل خود را تغییر دهید باید یک پس انداز مالی برای خود داشته باشید تا در زمانی ه بیکار هستید از پس انداز خود بتوانید امورات زندگی را بگذرانید.
به خاطر داشته باشید، هنگامی که تصمیم به تغییر و شروع کاری دارید، اول از همه برنامه ای دقیق تهیه کنید، سپس اقدام کنید. به عنوان مثال زمانی که نویسنده پایان نامه دکترای خود را ارائه داد، فکر میکرد که پایان نامه اش تکمیل شده است و نیازی به تغییر ندارد. ولی زمانی که در دانشگاه به او گفتند که پایان نامه اش نیاز به ویرایش دارد، او بدون این که بترسد برای خود یک برنامه ریزی مطمئن انجام داد و ایمان داشت که به راحتی می تواند ویرایش پایان نامه ی خود را با موفقیت انجام دهد و به هدف خود برسد.
جمع بندی :
در این مقاله به صورت خلاصه ایده هایی را مرور کردیم که می تواند کمک کند شما بهتر وراحت تر شغل خود را تغییر بدهید. به صورت خلاصه بهتر است قبل از تغییر شغل :
– دلیل اصلی این کار را پیدا کنید
– برای خود یک حاشیه امن مالی درست کنید
– برای رسیدن به شغل ایده آل برنامه ریزی کنید.
کاری را انتخاب کن که عاشقش هستی تا در زندگی ات حتی یک روز هم مجبور نباشی کار کنی
confusios - فیلسوف و نظریه پرداز چین باستان
درباره تیم محتوا
از سال 1398 به صورت پیوسته در حال پژوهش و تولید مقالات و عناوین آموزشی مرتبط با بازارهای مالی و فارکس هستیم و در قالب مجموعه تریدآموز فعالیت میکنیم ، به روز بودن و کیفیت در این حوزه را در اولویت قرار داده ایم تا بتوانیم عناوین و مطالب مفید و غنی را به کاربران و دانشپذیران تریدآموز ارائه کنیم ، با کمال میل نظرات و کامنت های کاربران را پاسخگو هستیم
نوشته های بیشتر از تیم محتوا
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.