گزارش NFP چیست و چگونه بر اساس آن معامله کنیم؟
گزارش Non-Farm Pyroll یا اشتغال غیر کشاورزی را شاید بتوان یکی از قدرتمندترین گزارش های اقتصادی دنیا دانست که تاثیر کوتاه مدت و بلند مدت زیادی بر بازارهای مختلف میگذارد، این گزارش از کشور آمریکا ( بزرگترین اقتصاد دنیا ) می آید.
این گزارش به صورت ماهانه منتشر میشود و نشان میدهد چه میزان فرصت شغل در طی دوره این گزارش بوجود آمده و یا از بین رفته است. بنابراین گزارش NFP یک تصویر خوب از وضعیت کار در ایالات متحده آمریکا را به ما نشان میدهد.
به همراه گزارش NFP همچنین گزارش نرخ بیکاری نیز منتشر میشود که درصد بیکاران آمریکایی را نشان میدهد، در واقع درصد افراد بیکاری که قادر و مایل به کار کردن هستند اما فعلا بیکار هستند.
اگر رقم این گزارش کم باشد ،نشان میدهد که افرادی که میخواهند کار کنند، هم اکنون مشغول به کار هستند و این نشانه خوبی برای وضعیت اشتغال در آمریکا خواهد بود.
بنابراین گزارش های اشتغال به طور کلی یکی از مهمترین و پیشروترین شاخص ها برای اقتصاد یک کشور می باشند، اگر بخواهیم به شکل ساده این قضیه را توضیح دهیم باید گفت که در صورتی که وضعیت اشتغال در یک کشور خوب باشد، مردم آن کشور نیز بیشتر پول خرج میکنند و این باعث میشود تا تقاضا برای کالاها بیشتر شده و شرکت ها و کارخانه ها تولیدات خود را افزایش دهند و همین باعث میشود که چرخ اقتصاد یک کشور شروع به چرخیدن کند و اقتصاد آن کشور به مراتب قوی تر از گذشته شود.
چگونه بر اساس گزارش NFP باید معامله کنیم؟
گزارش NFP در اولین جمعه بعد از اتمام ماههای میلادی منتشر میشود و ساعت انتشار این گزارش به وقت ایران ساعت 17 می باشد، می توانید این گزارش را روی وبسایت هایی مثل ForexFactory.com و سایر وبسایت هایی که تقویم های اقتصادی را به شما نشان میدهند مشاهده کنید.
توصیه میکنیم که قبل از انتشار این گزارش موقعیت های خود بر روی جفت ارزهای ماژور ( که یک سمت آنها دلار است ) و همچنین بر روی اونس طلا را ببندید، چون قدرت این گزارش معمولا باعث جهش های بزرگی در بازار میشود.
قبل از اینکه گزارش منتشر شود، باید نگاهی به اعداد مقابل گزینه Non-Farm Emploment Change بیندازید.
در اینجا مهمترین عددی که مد نظر ماست، عدد Forecast یا پیشبینی میباشد که توسط تحلیلگران اقتصادی مشخص شده است، عدد Previous هم مرتبط با رقم واقعی ماه گذشته است.
اما حالا باید منتظر باشیم و ببینیم که رقم واقعی که در قسمت Actual قرار میگیرد چه عددی است، در صورتی که این میزان بزرگتر از رقم پیشبینی( Forecast ) باشد، این به سود دلار آمریکا خواهد بود و شاخص دلار را قوی تر خواهد کرد، قوی شدن شاخص دلار باعث افت سایر جفت ارزها در برابر دلار خواهد شد، بنابراین شما باید دلار را بخرید و سایر ارزها را بفروشید .
به عنوان مثال این جفت ارزها را باید بخرید:
USDCHF | USDJPY | USDCAD
و این جفت ارزها را باید بفروشید:
EURUSD | NZDUSD | AUDUSD | GBPUSD
بنابراین قاعده کلی این است که وقتی شاخص دلار در اثر هر عاملی ( گزارش های اقتصادی، اتفاقات سیاسی و … ) در حال قوی شدن است شما باید جفت ارزهایی که سمت چپ آنها دلار آمریکا قرار دارد را بخرید و جفت ارزهایی که دلار آمریکا در طرف راست شان قرار دارد را بفروشید. دقیقا مانند مواردی که در بالا گفته شد.
همچنین قوی شدن شاخص دلار به شدت روی یورو تاثیر میگذارد ، چون بیش از 50% وزن شاخص دلار از یورو تشکیل شده است و با اوج گرفتن شاخص دلار، ریزش یورو نیز در برابر ارزهای دیگر شروع میشود.
همچنین قوی شدن دلار بر روی کالاهایی مثل اونس طلا نیز اثرگذار است ، چون دلار و طلا رابطه معکوس و تنگاتنگی با یکدیگر دارند.
بنابراین اگر در اثر گزارش NFP شاخص دلار قدرت گرفت باید به سرعت یک دستور فروش روی اونس اجرا کنید تا سود خوبی نصیب تان گردد.
درباره تیم محتوا
از سال 1398 به صورت پیوسته در حال پژوهش و تولید مقالات و عناوین آموزشی مرتبط با بازارهای مالی و فارکس هستیم و در قالب مجموعه تریدآموز فعالیت میکنیم ، به روز بودن و کیفیت در این حوزه را در اولویت قرار داده ایم تا بتوانیم عناوین و مطالب مفید و غنی را به کاربران و دانشپذیران تریدآموز ارائه کنیم ، با کمال میل نظرات و کامنت های کاربران را پاسخگو هستیم
نوشته های بیشتر از تیم محتوا
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.