راهنمای کامل برای فهم و کاربرد پرایس اکشن در معاملات فارکس
پرایس اکشن یکی از استراتژیهای معاملاتی بسیار کاربردی در حیطهی تحلیل تکنیکال است و عموما در بازار بورس و معاملات فارکس و ارزهای دیجیتال از آن استفاده میشود. این تکنیک معاملهگری و تحلیل بازار بر اساس تحرکات واقعی قیمت نماد معاملاتی مورد استفاده قرار میگیرد. کاربرد پرایس اکشن بسیار مهم و حیاتی است و برای کسانی که در بازار سهام و معاملات فارکس فعالیت میکنند یادگیری درست آن از اهمیت بالایی برخوردار است. ما در این مقاله قصد داریم به معرفی کامل و دقیق پرایس اکشن و کاربرد آن بپردازیم، همراه ما باشید.
پرایس اکشن (Price action) چیست؟
منظور از پرایس اکشن در واقع یک استراتژی کاربردی است که به کمک آن میتوان تحرکات قیمتی بازار را بررسی کرد. اگرچه پرایس اکشن را میتوان در هر بازاری مورد استفاده قرار داد اما به دلیل کاربرد گستردهاش در بازار معاملات فارکس و ارزهای دیجیتال شناخته شده است.
اگر کمی با علم آمار و تحلیل دادهها آشنایی داشته باشید میدانید که هر نمودار و چارت، دارای اطلاعات و دادههای بسیاری است که عموما به کمک آنها میتوان پیش بینیهایی از آینده بازار داشت.
پرایس اکشن نشان دهنده تحرکات قیمتی است و میتوان از این فاکتور به جای اندیکاتورهای پیچیده تکنیکالی و استراژیهای پیچیده معاملاتی از آن استفاده کرد. در حقیقت پرایس اکشن بخشی از تحلیل تکنیکال است که در بازارهای مالی از جمله بازار کریپتو و فارکس بیشترین کاربرد را دارد.
مهمترین مفاهیم پرایس اکشن
پرایس اکشن شامل مفاهیم اولیه و بسیار مهمی است که در این روش تحلیلی کاربرد دارند. این مفاهیم عبارتند از:
نمودار قیمتی خام
در پرایس اکشن از نمودار قیمتی خام استفاده میشود. منظور از نمودار قیمتی خام، جداولی است که نمایش دهنده تغییرات قیمت سهام در طول زمان است و شامل هیچ اندیکاتور یا ابزار دیگری نمیشود. به این ترتیب معامله گران صرفا روی تغییرات قیمت تمرکز میکنند.
تحلیل اعتقادات و احساسات
در روش تحلیلی پرایس اکشن، فرض اصلی این است که تغییرات قیمت متأثر از عواملی چون اعتقادات، احساسات و پیش بینیهای انسانی رخ میدهد. به این ترتیب در پرایس اکشن تلاش میشود تا با تحلیل مجموعهای از فاکتورها، به پیش بینی درستی از قیمت سهام و تغییرات آن در آینده دست پیدا کرد.
استراتژیهای پرکاربرد در پرایس اکشن
در تحلیل پرایس اکشن، از الگوها و استراتژیهای مختلفی برای انجام معاملات کمک گرفته میشود. مهمترین طبقهبندی الگوها در این روش تحلیلی، شامل استراتژیهای مربوط به خطوط روند و کانالهای قیمتی و همچنین استراتژیهای مبتنی بر سطوح عرضه و تقاضا است.
الگوی کندلی پین بار، الگوی سه کندل برگشتی، سقف و کف دوقلو، استراتژی معامله بر اساس خطوط روند، معاملا در نواحی عرضه و تقاضا و استراتژیهای مبتنی بر شکست و بازگشت، از مهمترین استراتژیهای معاملاتی پرایس اکشن به شمار میروند.
انواع پرایس اکشن
پرایس اکشن در سبکهای مختلفی قابلیت پیادهسازی دارد که عبارتند از:
پرایس اکشن کلاسیک
بسیاری از کارشناسان این نوع پرایس اکشن را ریشهی اصلی شکل گیری تحلیل پرایس اکشن میدانند. در این سبک نقاط ورود و خروج تریدرها با استفاده از فاکتورهایی چون الگوهای کندلی، خطوط حمایت و مقاومت، خطوط روند، شکستها و بازگشتها و … تعیین میشود. بهترین منبع آموزشی برای این متد تحلیلی، دورهی جامع پرایس اکشن البروکس است که در آکادمی تریدآموز به طور تخصصی ترجمه و دوبلهی فارسی شده است.
عرضه و تقاضا
در پرایس اکشن کلاسیک به سطوح قیمتی خاصی، حمایت و مقاومت گفته میشود. چنین سطوحی از سقف و کف سطوح قیمتی قبلی یا نقاط برخورد با خطوط روند حاصل میشوند. سبک عرضه و تقاضا دیدگاههای متفاوتی را نسبت به نمودار قیمتی در پرایس اکشن ایجاد کرد. در این سبک از پرایس ااکشن، اعتقاد بر این است که فقط دو فاکتور اصلی سطوح عرضه و تقاضا در نمودار قیمتی دارای اهمیت میباشد.
پول هوشمند (Smart money)
این سبک یک شیوه مدرن و پیشرفته در پرایس اکشن محسوب میشود. در این سبک رفتار بازارگردان بزرگ مارکت مورد توجه قرار میگیرد. در مرحله بعد، با پیش بینی نواحی قیمتی که احتمال جا ماندن وعدم تکمیل سفارش با حجم بالا در آن بیشتر است، معاملات صورت میگیرد. مهمترین مفاهیم در اسمارت مانی، شامل عرضه و تقاضا، اردر بلاکها و انواع نقدینگی حاصل از فعال کردن حد ضرر معامله گران خرد، میشود.
مزایای استفاده از پرایس اکشن
پرایس اکشن عموما برای معاملات با هدف کسب سود در کوتاه و میان مدت مورد استفاده قرار میگیرد ولی این موضوع دلیل به این نمیشود که برای معاملات بلندمدت کارآمد نیست. در واقع پرایس اکشن در هر بازهی معاملاتی و همچنین در هر تایمفریمی کاربرد دارد و مطالب آن در همهجا صدق میکند. مهمترین مزایای استفاده از پرایس اکشن شامل این موارد میشود:
– در این روش تحلیل گران میتوانند از استراتژیهای تعریف شده استفاده کرده و معاملات انعطاف پذیرتری داشته باشند.
– از پرایس اکشن میتوان در نرم افزارها و سامانههای معاملاتی مختلف استفاده کرد.
– امکان بازآزمایی استراتژیهای تعریف شده در دادههای قدیمی در این روش وجود دارد.
– برای تحلیل بازار سهام و سرمایه، نیاز به تحلیلهای پیچیده و تکنیکال نداشته و تنها به تغییرات قیمت توجه میشود.
محورهای اصلی پرایس اکشن
آشنایی با محورهای اصلی پرایس اکشن کمک میکند تا بتوان استراتژیهای معامله در این روش را به خوبی پیادهسازی کرده و تا حدود زیادی در تحلیل پرایس اکشن موفق باشید. این محورهای اصلی عبارتند از:
نمودار کندل استیک
نمودار کندلی یا کندل استیک همانند نمودار میلهای با نمایش قیمت High، Open، Close و Low است. منظور از قیمت High، بیشترین قیمتی است که نماد مورد نظر در طی تشکیل شدن آن کندل، از آن برخوردار بوده است. قیمت Low نیز بیانگر کمترین قیمتی است در این بازه تعیین گردیده است. قیمت Close به آخرین قیمت معامله نماد اشاره دارد و قیمت Open، به اولین معاملهی صبت شده در بازهی تعیین شده اشاره دارد.
روند صعودی (Bullish Trend)
وقتی قیمتها در حال افزایش بوده و نمودار به سمت بالا در جریان است روند صعودی شکل میگیرد. در چنین مواقعی سرمایه گذاران مطمئن هستند که روند صعودی ادامه دار خواهد بود. در این مسیر شاهد ایجاد سقفها و کفها بالاتر خواهیم بود
روند نزولی (Bearish Trend)
این روند زمانی مشاهده میشود که قیمت در حال کاهش میباشد و به اصطلاح نمودار نزولی است. به این ترتیب در این روند، قیمت به صورت مداوم در حال کاهش است. ناگفته پیدا است که چنین روندی به دلیل باور معاملهگران به نزولی شدن آن، سقوط بیشتری را تجربه خواهد کرد. در یک روند نزولی، شاهد ایجاد سقفها و کفهای پایینتر هستیم. ساختار روند نزولی، مخالف ساختار روند صعودی است.
بازار خنثی یا به اصطلاح تریدینگ رنج
چنین بازاری نه روند صعودی و نه روند نزولی دارد. در چنین بازاری اصولا قیمت در یک محدودهی مشخصی ثابت بوده و تغییرات اندکی دارد. احتمال از دست دادن پول و سرمایه در بازارهای خنثی بسیار بالا است چرا که عموما انتظارات معاملهگر با رفتار بازار، همسو نیست.
سطح حمایتی
(Support Level) یا سطح حمایتی، بخشی از نمودار تکنیکال در پرایس اکشن است که انتظار میرود روند نزولی در مواجهه با آن توقف کند و برگشت بگیرد. این خط با توجه به افزایش تقاضا و انگیزه برای خرید سهام ایجاد میشود. وقتی قیمت سهم کاهش پیدا میکند تقاضا برای خرید افزایش مییابد که در چنین شرایطی محدودهی حمایتی ایجاد میشود.
سطح مقاومتی
(Resistance Level) یا سطح مقاومتی بخش دیگری از نمودار است که در آن قیمت صعودی دچار توقف میشود و جهت حرکت نزولی میگردد. به این ترتیب سطح مقاومتی یا محدودهی مقاومتی مانند مانعی برای افزایش قیمت عمل میکند.
مهمترین استراتژیهای معامله با پرایس اکشن
مهمترین استراتژیهای معامله با پرایس اکشن را میتوان به این شرح خلاصه کرد:
اوتسایدبار و اینسایدبار
این دو الگوی کندلی، از الگوهای برگشتی محسوب میشوند که مخصوصا در دورهی جامع پرایس اکشن البروکس به طور کامل آموزش داده شدهاند. این الگوها در تایم فریم بالاتر مشابه با الگوی مثلث و الگوی مثلث بازشونده میباشند. در الگوی اینسایدبار، کندل فعلی در دل کندل قبلی خود جای میگیرد و در الگوی اوتسایدبار، کندل فعلی، کندل قبلی را در برخواهد گرفت. الگوی اینسایدبار از اهمیت و اعتبار بیشتری برخوردار است.
اسپرینگ در خط حمایتی
اسپرینگ یک شکست جعلی به سمت پایین یک سطح حمایتی میباشد و پس از وقوع اسپرینگ، قیمتها به صورت جهشی به روند قبلی خود باز میگردند. زمانی که قیمت به بخش پایین یک محدوده نزدیک میشود و سپس سریع به ناحیه معاملاتی برخواهد گشت و روند جدیدی را آغاز میکند، اسپرینگ رخ داده است.
کندلهای سایه بلند
کندلهای سایه بلند (Long Wick Candles) از جمله محبوبترین نقاط بیانگر استراتژی ورود تریدرها به شمار میرود. این استراتژی یا الگو، شامل یک وقفه صعودی یا نزولی است که در ادامه آن پیشرفت قابل توجهی وجود دارد و بعد از آن قیمت دوباره کاهشی میشود.
چنین شرایطی زمانی ایجاد میشود که معاملهگران بسیاری در زمان نامناسب دست به معامله زده و به همین دلیل در یک بازه مشخص، نماد مورد نظر، نه خریدی صورت گرفته و نه به فروش رسیده است. در چنین شرایطی قیمت تا حد بیارزش شدن کاهش پیدا میکند.
حرکت اندازهگیری طول سوئینگهای قبلی
از دیگر استراتژیهای پرایس اکشن اندازهگیری طول سوئینگهای قبلی است. در بازاری که معاملهگران با خرید و فروش و تحلیل مداوم سهمهای مشخصی بازار را بررسی میکنند، باید سویئنگهای قبلی مورد تحلیل قرار گیرد.
جمعبندی
پرایس اکشن یک استراتژی معاملاتی است که بر اساس تغییرات نمودار قیمت به تحلیل بازار میپردازد و عموما در بازارهای کریپتو و فارکس مورد توجه قرار میگیرد. پیش بینی حرکات بازار در پرایس اکشن با شناسایی الگوها و سیگنالها در تغییر قیمتها صورت میگیرد. استفاده از این شکل تحلیل تکنیکال بسیار سریع و آسان است و پیچیدگیهای معمول استراتژیهای پیش بینی بازار را ندارد. بنابراین حتی افرادی که تسلط کامل بر تکنیکهای تحلیل بازار ندارند نیز میتوانند از آن برای کسب سود در بازارهای سهام و سرمایه استفاده کنند.
درباره تیم محتوا
از سال 1398 به صورت پیوسته در حال پژوهش و تولید مقالات و عناوین آموزشی مرتبط با بازارهای مالی و فارکس هستیم و در قالب مجموعه تریدآموز فعالیت میکنیم ، به روز بودن و کیفیت در این حوزه را در اولویت قرار داده ایم تا بتوانیم عناوین و مطالب مفید و غنی را به کاربران و دانشپذیران تریدآموز ارائه کنیم ، با کمال میل نظرات و کامنت های کاربران را پاسخگو هستیم
نوشته های بیشتر از تیم محتوا
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.