اندیکاتور آر اس آی ( RSI )
اندیکاتور آر اس آی | این اندیکاتور که مخفف Relative Strength Index میباشد ، با روابط پیچیده ریاضی محاسبه میگردد که ذکر این روابط از حوصله این بحث خارج میباشد.
در تنظیمات آر اس آی نیز عموما از تنظیم 14 روزه استفاده میشود، این اندیکاتور همانند مکدی در مرز اسیلاتور ها طبقه بندی میشود، و بین دو سطح 0 و 100 در حال نوسان است.
کاربردهای RSI :
همانطور که گفته شد این اندیکاتور بین دو سطح 0 و 100 در نوسان می باشد، در این بین ،دو سطح کلیدی 30 و 70 را به ترتیب به عنوان سطوح اشباع فروش و اشباع خرید می نامند .
به این معنی که هر گاه مقدار ار اس ای از عدد 30 کمتر شود به این معنی است که شاهد فروش های افراطی در بازار هستیم و لذا امکان کاهش فشار فروش و صعود قیمت وجود دارد .
بر عکس عبور ار اس ای از سطح 70 به سمت بالا به معنی انجام خریدهای افراطی در بازار می باشد که در نهایت این خریدها ممکن است هر لحظه به پایان رسیده و شاهد نزول قیمت باشیم.
نکته ای که در مورد ار اس ای باید ذکر شود این است این است که هنگام خروج RSI از مناطق اشباع بدون افت یا صعود قیمت و فقط با نوسان قیمتی صورت بگیرد.
یکی دیگر از کاربردهای جالب در استفاده از RSI به کاربردن خطوط روند همراه با این اندیکاتور می باشد.
به عبارتی به همان شکل که خطوط روند را در مورد قیمت استفاده می کنیم به طریق مشابه می توان همان خطوط را در مورد RSI نیز استفاده کرد.
استفاده از ابزاری دیگر در کنار یک اندیکاتور برای کاستن از میزان خطاهاست، برای مثال می توان به جای استفاده از هر یک از اندیکاتورهای RSI یا MACD به تنهایی، همزمان از این دو اندیکاتور در کنار هم استفاده کرد تا این ابزار بتوانند خطاهای یکدیگر را پوشش دهند.
درباره تیم محتوا
از سال 1398 به صورت پیوسته در حال پژوهش و تولید مقالات و عناوین آموزشی مرتبط با بازارهای مالی و فارکس هستیم و در قالب مجموعه تریدآموز فعالیت میکنیم ، به روز بودن و کیفیت در این حوزه را در اولویت قرار داده ایم تا بتوانیم عناوین و مطالب مفید و غنی را به کاربران و دانشپذیران تریدآموز ارائه کنیم ، با کمال میل نظرات و کامنت های کاربران را پاسخگو هستیم
نوشته های بیشتر از تیم محتوا
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.