آموزش جامع پرایس اکشن: چگونه میتوان با تحلیل عملکرد قیمت، در بازارهای مالی موفق شد؟
پرایس اکشن (Price Action Trading) روشی برای بررسی تحرکات قیمتی در بازارهای مالی است. به طوری که با کمک آن میتوانید قیمت یک دارایی را تحلیل کنید. البته تحلیل عملکرد قیمت (پرایس اکشن) به دانش نیاز دارد و باید در این زمینه به عنوان یک تریدر اطلاعات کافی داشته باشید تا بتوانید قیمت دارایی خود در یک بازار مالی را پیشبینی کنید و به سود برسید.
در این روش باید براساس حرکات نمودار قیمت تحلیل کنید. از این روش میتوانید برای بازارهای مالی مختلف مثل فارکس، ارزهای دیجیتال، بورس و … استفاده کنید. در ادامه سعی داریم به مهمترین نکات در آموزش جامع پرایس اکشن بپردازیم.
چرا پرایس اکشن دشوار است؟
بسیاری از افراد مبتدی وقتی وارد بازارهای مالی میشوند، نمیتوانند پیشبینی درستی در مورد آینده قیمتها داشته باشند و حتی در این مورد اشتباهات آنها منجر به ضرر و زیان زیادی میشود. در حالی که با یادگیری تعدادی مفاهیم و آموزشها میتوانید در آینده تحلیلهای درست داشته باشید.
اما از کجا باید شروع کنید؟ به طور کلی معاملات پرایس اکشن را میتوان به هشت مرحله با مدیریت آسان تقسیم کرد که در ادامه هر یک از این مراحل آمده است و ایدههای کلیدی برای هر مرحله را نیز ارائه دادهایم تا دچار مشکل نشوید.
مرحله 1: ابتدا با مفهوم پرایس اکشن آشنا شوید
وب سایت مالی Investopedia پرایس اکشن را اینگونه تعریف میکند:
« پرایس اکشن در تجزیه و تحلیل الگوی تکنیکی و نمودار قیمتی تلاش میکند نظم را در حرکت نمودار پیدا کند تا بدین وسیله بتواند موفق به پیشبینی آینده مارکت باشد »
در واقع پرایس اکشن میخواهد به شما بگوید حرکت صعودی یا نزولی نمودار بازارهای مالی تصادفی نیست و نظمی در پشت آن جای گرفته است که باید آن را پیدا کنید و این موضوع میتواند درک واقعبینانهای از معنای واقعی معاملات را به شما هدیه دهد.
آموختن این مرحله بسیار حیاتی است و تا زمانی که باور نداشته باشید قادر به تحلیل قیمت هستید، نمیتوانید در این مسیر را ادامه دهید. در واقع نباید خشک و جزماندیش باشید و باید بدانید که با کمک آموزشهای پرایس اکشن میتوانید تحلیل خود را با تغییرات قیمت، پایهگذاری کنید.
نکته: بهترین منبع برای آموزش دیدن پرایس اکشن در دنیا، دورهی جامع پرایس اکشن آقای البروکس هست که ما در آکادمی تریدآموز به طور تخصصی ترجمه و دوبلهی فارسی آن را انجام دادهایم.
مرحله 2: با مفهوم عرضه و تقاضا شروع کنید
حالا در مرحله دوم باید مفهوم عرضه و تقاضا را یاد بگیرید. این اصل اساسی در تمامی بازارهای مالی (از بورس گرفته تا فارکس و ارزهای دیجیتال) کاربرد دارد. وقتی تقاضا بر عرضه غلبه کند، نمودار قیمت حالت صعودی به خود گرفته و این در حالی است که با افزایش عرضه نسبت به تقاضا، نمودار نزولی خواهد شد. اما در اینجا نقاط عطفی که باعث میشود تقاضا بر عرضه (یا بلعکس آن) غلبه یابد، اهمیت پیدا میکند. حالا در اینجا هدف اصلی یک تریدر پرایس اکشن، پیدا کردن این نقاط عطف است.
همیشه نیروهای تقاضا و عرضه، خود را به صورت حمایت و مقاومت نشان میدهند. بنابراین یکی از نکات مهم در این آموزش، درک درست شما از مفهوم حمایت و مقاومت است که در معاملات اهمیت زیادی دارند.
سطوح حمایتی، سطوح قیمتی هستند که در آن تقاضا نسبت به عرضه بیشتر میشود و بازار حالت رشد پیدا میکند و سطوح مقاومتی، سطح قیمتی است که در آن عرضه از تقاضا سبقت میگیرد و بازار احتمالاً کاهش مییابد.
نکته: برای کسب اطلاعات دقیق به نسبت سبک معاملاتی عرضه و تقاضا، میتوانید دورهی جامع عرضه و تقاضای الفونسو مورنو را مطالع کنید.
مرحله 3: یادگیری تحلیل بازار مالی با نوسانات قیمت و نمودار
برخی از تریدرهایی که میخواهند در سریعترین زمان ممکن معاملات پرسود انجام دهند، ممکن است این مرحله را نادیده بگیرند. در حالی که باید پاسخ این سوالات را بدانید و سپس به مرحله بعد بروید:
- در حال حاضر روند بازار چگونه است؟
- نگاه کلی شما نسبت به بازار چیست؟
- سوگیری بازار به کدام سمت است؟
خوشبختانه پرایس اکشن برای تجزیه و تحلیل روند بازار، ابزارهایی را ارائه میدهد تا شما سردرگم نشوید. برای این کار باید روی «تریدینگ رنج» و «روند» تمرکز کنید.
تریدینگ رنج
تعیین کننده ساختار رنج بازار است. در این محدوده قیمت در یک محدودهی مستقیم نوسان میکند و به صورت زیگزاگی پیش میرود. تریدینگ رنجها از مهمترین محدودههای داخل یک چارت هستند و بیشترین درصد از نمودار را شامل خواهند شد.
روند
روند جریان مارکت است، یعنی زمانی که مارکت در جهت خاصی در جریان میباشد، این میتواند شدید یا ضعیف باشد که نوع قوی آن را بریکاوت مینامنند و مدل ضعیف هم انواع مختلفی دارد. شما میتوانید خطوط روند را با اتصال محورهای نوسانی، تجزیه و تحلیل کنید. برای این کار باید خطوط روند را از طریق اتصال کفها (روند صعودی) و یا سقفها (روند نزولی) ترسیم کنید. این یک تمرین عالی برای تریدرهای مبتدی است. برای یادگیری نحوه ترسیم یک خط روند، بهتر است دورهی جامع پرایس اکشن البروکس را مطالعه کنید.
مرحله 4: مشخص کردن ورودیهای تجاری با الگوهای قیمت
خوب حالا وقت آن رسیده است که با بررسی نمودار، بتوانید روند صعودی یا نزولی را تشخیص دهید. شما باید در این مرحله، الگوهای کندلی و کندل استیک را یاد بگیرید.
برای اینکه این الگوها به درستی عمل کنند، باید کانتکس مناسبی داشته باشید و نباید آنها را صرفا و تنها، در نظر بگیرید. بلکه این الگوها روشی برای مشاهده و تجزیه و تحلیل بهتر بازار هستند.
مرحله 5: اعمال ضررهای منطقی با قیمتگذاری
برای مدیریت ریسک باید بدانید وقتی بازار علیه شما حرکت میکند، چه زمانی از آن خارج شوید. در غیر این صورت، ضرر پشت ضرر میآید و راهی برای فرار از آن نیست.
خوشبختانه، پرایس اکشن فقط برای ورود به بازار مفید نیست و در این مواقع هم میتوانید از آن برای خروج استفاده کنید. البته اول باید مطمئن شوید که درک درستی از استاپ لاس یا حدضرر (Stop Loss) دارید. این موضوع مکانیسمی برای محدود کردن زیانهای معاملاتی است و تنها زمانی از شما محافظت میکند که آن را به صورت منطقی در جای درست قرار دهید.
نکته کلیدی: نباید ضررهای خود را بر اساس احساسات یا مقدار آن ضررها، ارزیابی کنید. یک استاپ منطقی، به کانتکس و نوسانات قیمت بستگی دارد.
مرحله 6: سود گرفتن، وقتی که بازار موافق با نظر شما در حرکت است
تا اینجا یاد گرفتید که وارد بازار شوید و وقتی نمودار مخالف با ورودی شماست، از آن خارج شوید. اما هنوز یک راه را تمام نرفتهاید. ورود به معامله آن هم زمانی که بازار در جهت و موافق شما در جریان است، به نفع شماست و این شرایط میتواند احتمال موفقیت شما را بالا ببرد.
مرحله 7: درک درست از مفهوم انتظار
انتظار مفهومی است که در پرایس اکشن به شما کمک میکند آنچه را که آموختهاید، در یک استراتژی عملی، ترکیب کنید.
انتظار = ( احتمال برد x پاداش) – ( احتمال باخت x ریسک)
نسبت پاداش به ریسک نتیجه تصمیمات ورود، حدضرر و سود است.
احتمال برنده شدن از تجربه و تحقیقات تجاری بدست میآید.
حالا شما میخواهید از تاکتیکهای معاملاتی برای کسب سود در آینده و قدرت پیشبینی حرکت نمودار در بازارهای مالی استفاده کنید. برای این کار سه مرحله در مقابل شما قرار دارد:
- یک معامله خوب، یک معامله برنده نیست و باید به آن به عنوان یک ترید با انتظارات مثبت نگاه کنید.
- اغلب تریدرهای مبتدی فکر میکنند که میتوانند نسبت پاداش به ریسک بالاتر را هدف قرار دهند، تا با این کار سود خود را در آینده تضمین کنند. اما آنها نمیدانند که با هدف قرار دادن نسبت پاداش به ریسک بالاتر، ممکن است احتمال کسب سود خود در را کاهش دهند!
- از مفهوم انتظار برای هدایت تمامی معاملات خود استفاده کنید.
مرحله 8: تمرین، تمرین، تمرین
حالا آخرین مرحله آموزش پرایس اکشن در بازارهای مالی است. معاملاتی که شما انجام میدهید، اختیاری است، اما تمرین برای آن ضرورت دارد. به عبارت دیگر باید ابزارهای پرایس اکشنی که یاد گرفتهاید را تمرین کنید. هدف از تمرین عبارت است از:
- مهارتهای معاملاتی خود در مارکت را تقویت کنید.
- بتوانید بر احساسات و سوگیریهای شناختی خود کنترل داشته باشید.
برای تحلیل نمودار در بازارهای مالی باید مهارتهای خود را تقویت کنید و از عجله کردن بپرهیزید. همچنین باید با تجزیه و تحلیل و ثبت مشاهدات خود شروع کنید و به یک نتیجه درباره این که بازار چگونه رفتار میکند، دست پیدا کنید. در این مرحله، باید روی یک بازار واحد تمرکز کنید.
نتیجهگیری
در اینجا تلاش کردیم شما را با مفهوم پرایس اکشن و نحوه تحلیل نمودار در بازارهای مالی آشنا کنیم. این مطلب نکات کلی را به شما آموزش میدهد و در کنار آن باید به سایر الگوهای مهم در پرایس اکشن آشنا شوید. به خاطر داشته باشید در تجارت باید احساسات خود را کنترل و با تعصبات خود مقابله کنید. امیدواریم 8 مرحله ارائه شده برای آموزش پرایس اکشن برایتان مفید بوده باشد.
درباره تیم محتوا
از سال 1398 به صورت پیوسته در حال پژوهش و تولید مقالات و عناوین آموزشی مرتبط با بازارهای مالی و فارکس هستیم و در قالب مجموعه تریدآموز فعالیت میکنیم ، به روز بودن و کیفیت در این حوزه را در اولویت قرار داده ایم تا بتوانیم عناوین و مطالب مفید و غنی را به کاربران و دانشپذیران تریدآموز ارائه کنیم ، با کمال میل نظرات و کامنت های کاربران را پاسخگو هستیم
نوشته های بیشتر از تیم محتوا
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.