نحوه كار و سيگنال يابي با اسيلاتور استوك استيك
تعریف اسلاتور استوک استیک :
استوک استیک یعنی نوسانگر ( مثال دماسنج میتواند در هر دقیقه و ساعتی نوسان داشته باشد) و از زیر مجموعه اندیکاتور هاست.از آن میتوانیم در هر تایم فریمی, سرعت و حرکت روند بازار را تشخیص بدهیم . استوک استیک در حالت کلی به عنوان اسیلاتوری شناخته شده است که از قیمت سهم و حجم معاملات پیروی نمی کند و بازه نوسانی بین ۲۰ تا ۸۰ را دارد. بالای ۸۰ محدوده هیجان خرید که در این محدوده باید تمرکز بر فروش سهم را داشته باشیم و زیر سطح ۲۰, هیجان فروش که باید تمرکز بر خرید سهم را داشته باشیم.
نکته اساسی : استوک استیک با تنظیمات پیشفرض خودش یعنی: ۵.۳.۳ , به دلیل نوسان زیادی که میدهد, درصد خطای آن نسبت به تنظیمات ۳.۳.۱۴ بیشتر است و توصیه میکنیم برای تحلیل پیشرفته از این تنظیم اعداد استفاده کنید. با این تنظیمات دیرتر سیگنال دریافت خواهیم کرد اما سیگنالهای مطمئنی خواهیم داشت.
اجزای تشکیل دهنده استوک استیک : k بدنه اصلی نوسانگر هست و به صورت درصدی طبق فرمول خاصی که دارد محاسبه می شود که لازم به دانستن و نحوه نوشتن فرمول نیست چرا که نحوه ی عملکرد و استفاده کردن از این نوسانگر برای ما مهم هست .همچنین بین ۰ تا ۱۰۰ در نوسان می باشد. d هم میانگین دوره را بر روی k حساب میکند و همانند اندیکاتور مکدی به عنوان خط حساسیت عمل میکند. اسلووینگ هم تنظیم آهستگی بدنه نوسانگر می باشد.
Slowing | D | K |
3 | 3 | 14 |
کاربرد استوک استیک
۱- شناسایی واگرایی ها
۲-تشخیص روند حرکتی
– واگرایی ها رو میتوان به خوبی در استوک استیک تشخیص داد. در نمونه ی تصویر زیر را مشاهده کنید ، برای نمونه در سهم وساخت, یک واگرایی مثبت اتفاق افتاده و استوک استیک زیر عدد ۲۰ ,کف بالاتری تشکیل داده و خطوط رنگ قرمز و سبز سیگنال داده و روند صعودی پیش گرفته اند.
در تصویر زیر تفاوت تنظیمات ۵.۳.۳. با تنظیمات پیشرفته ۱۴.۳.۳ را با تصویر بالا مقایسه کنید
مشاهده میکنید که در تنظیمات پیشفرض استوک استیک واگرایی اتفاق نیوفتاده است.
نکته :وقتی استوک استیک به زیر ۲۰ حرکت میکند و مدت زیادی زیر ۲۰ ماندگار می شود و دره ی بزرگی تشکیل میدهد ، به اصطلاح کف سازی محکمی میکند ، برگشت های صعودی خوبی انجام میدهد و همینطور معکوس این حرکت در بالای ۸۰ نیز اتفاق میوفتد. وقتی بالای ۸۰ ماندگار می شود و قله پهن و بزرگی تشکیل میدهد برگشت نزولی خوبی دارد ، هم در بورس ایران و هم فارکس میتوان از آن استفاده کرد. البته این مورد درصد اعتبار پایینی دارد و همیشه همینطور نیست ، برای نمونه در تصویر زیر ببینید.
و نمونه های زیر :
نحوه تشخیص روند حرکتی با استوک استیک
در تصویر زیر شاخک های استوک استیک را ببینید که در تایم روزانه بین ۲۰ تا بالای ۸۰ در حرکت است و بلافاصله تایم هفتگی را نگاه کنید ، می بینید که شاخک های استوک استیک در حال ساختن کف بالاتر هست و با این حرکت تشخیص میدهیم که روند صعودی ادامه دار هست. البته این روش تشخیص دادن, بستگی به این دارد که قبلا روند صعودی تشکیل شده باشد و ما تاییدیه ادامه روند را از استوک استیک بگیریم.
استوک استیک در برگشت های قیمتی هم تاثیر بسزایی دارد و وقتی به ناحیه های هیجان خرید فروش میرود مثلا زیر ۲۰ ,در این موقع باید تمرکز به خرید سهم در موقعیت مناسب را داشته باشیم.
نکته آخر :بر روی استوک استیک همانند rsi خط روند حمایتی و مقاومتی نمیتوان رسم کرد.
درباره تیم محتوا
از سال 1398 به صورت پیوسته در حال پژوهش و تولید مقالات و عناوین آموزشی مرتبط با بازارهای مالی و فارکس هستیم و در قالب مجموعه تریدآموز فعالیت میکنیم ، به روز بودن و کیفیت در این حوزه را در اولویت قرار داده ایم تا بتوانیم عناوین و مطالب مفید و غنی را به کاربران و دانشپذیران تریدآموز ارائه کنیم ، با کمال میل نظرات و کامنت های کاربران را پاسخگو هستیم
نوشته های بیشتر از تیم محتوا
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.